Nevieš v ktorej reštaurácii nájdeš svoje obľúbené jedlo? Pomôže ti zoznam týchto najlepších reštaurácií v Žiari nad hronom. Určite tu aj ty nájdeš jedlo, ktoré si ešte neochutnal.

 

4. miesto obsadzuje Furmanská koliba

Furmanská koliba

Čo hovoria foodblogeri:

9miest .sk - V skratke sa dá tento zážitok opísať ako Ku cti nech.... Im slúži, že mali výdajné okienko aj v pandémii a polievka bola fajn. Porcie veľké. Hlavné jedlo nesplnilo očakávania, ale beriem, že to bolo v ťažkých časoch. Takto, nebolo to chuťovo zlé, len to nezodpovedalo úplne názvu. Ale vlastne, všetko bolo v poriadku, cena tiež ok. Sedieť dnu sa nedalo, ale vyzeralo to útulne. Vlastne som najskôr chcel dať 3 hviezdičky, ale nebolo by to fér, zachránilo ma pred smrťou vyhladovaním, keď Kúria bzenica aj Tekovská kúria boli zatvorené.

Jana Vikor - Málo kde sa.... Nájde podnik, ktorý pripraví jedlo aj pár minút pred záverečnou. A aké! Pane Bože! Takú megaporciu jedla som ešte nezažila :D Rezník mi chutil, hranolky fajne, vývar tiež a aj držková. Ešte som si musela dať zabaliť, lebo keby to zjem našupu, amen. Ďakujem, prídeme znova..

Kristína Žáčková - Reštaurácia Koliba ma.... Nesklamala, bola som milo prekvapená. Bola som veľmi spokojná, porcie boli veľké, cena bola primeraná a jedlo chutilo vynikajúco, obsluha bola veľmi rýchla 😊 Príjemné prostredie, kde vám oddych pri jedle spríjemňovali aj zvieratá 😊.

Katarina Lipovska - Dlha cakacia doba,.... Dve jedla nam vobec nepriniesli. Chut velmi priemerna (halusky, pirohy, barani perkelt), neurazi, ale ziadny velky zazitok to nie je. Porcie su dost velke..

Lucia Mártonová - Vynikajuca restauracia-vyborne domace.... Jedlo,velke porcie,rychla a mila obsluha,ciste WC,priatelne ceny,skratka SUPER!Radi sa sem vraciame a vzdy sme rovnako nadseni..

Monika Labosova - Neskutočne dobre tu.... Varia,mala som tu už dvakrát bryndzové halušky na ktoré sa tam určite ešte vrátim.Krásny výhľad na okolité kopce,ovečky sa pasú popri kolibe,koníky..aj deti si tu prídu na svoje..

Martin Takáč - Po ceste z.... Výletu sme sa tu zastavili najesť. Čo sa týka čašniečiek všetko super milé, nápomocné. Čo sme ale nepochopili boli taniere na ktorom nám doniesli rezňe (vid.foto). Vážne tanier na rybu ? Ako sme si mali ten rezeň nakrájať a posoliť tie americké zemiaky? ktoré boli pod tým rezňom(sme si museli vypýtať ďalší tanier ktorý nám došiel okruhly) chápem že chcete aby to vypadalo že tá porcia je veľká ale tak? Ďalšia vec kamarát našiel k tomuto všetkému v jedle dlhý čierny vlas.Inak chuťovo všetko okej. A ešte čo by som spomenul tie ceny. 3€ za veľkú kofolukeď v Bratislave stojí 1,50€? Haló? Rezeň 10€ ? Obrúčam túto reštauráciu len keď ste vážne hladný určite v okolí nájdete niečo lacnejšie a lepšie :).

Martin Takáč - Po ceste z.... Výletu sme sa tu zastavili najesť. Čo sa týka čašničiek všetko super milé, nápomocné. Čo sme ale nepochopili boli taniere na ktorom nám doniesli rezňe (vid.foto). Vážne tanier na rybu ? Ako sme si mali ten rezeň nakrájať a posoliť tie americké zemiaky? Ktoré boli pod tým rezňom(sme si museli vypýtať ďalší tanier ktorý nám došiel okrúhli) chápem že chcete, aby to vypadalo že tá porcia je veľká ale tak? Ďalšia vec kamarát našiel k tomuto všetkému v jedle dlhý čierny vlas. Inak chuťovo všetko okej. A ešte čo by som spomenul tie ceny. 3€ za veľkú Kofolu, keď v Bratislave stojí 1,50€? Haló? Rezeň 10€? Odporúčam túto reštauráciu len keď ste vážne hladný. Určite v okolí nájdete niečo lacnejšie a lepšie. :).

Romana Maruskova - Jedlo veľmi fajn,.... Na 5*, prostredie tiež. Keby som bola objektívna, zoberiem hviezdičku aj dve za obsluhu. Zmätok, trikrát sme museli prosiť zabudnuté prílohy, platiť sme museli isť k baru... Ale stane sa, nie každý deň je nedeľa:). Obsluha inak milá..

Martin Hupka - Parádna koliba, interiér.... Troška obycajnejsi, ale vonku sa pasú koníky, kravky, cítite vôňu oviec, veľké detské ihrisko s plastovými domcekmi , ale šmykľavky už nečakajte.. Miestny včelár ponúkal svoj vlastný med za dobrú cenu... Koliba totálne plná v poobedňajších hodinách.. Už toto svedčí o vysokej kvalite kuchyne. Obrovské porcie, NO ale AJ veľmi veľké parkovisko.. Ak idete výjazdom Bzenica, smerom ma Banskú štiavnicu, tak túto nádhernú a veľkú stavbu s perfektným jedlom isto neobídete.. Martin..

Číselne jej patrí 8.2 z 10!


Chceš viac inšpirácie?


 

3. miesto získava Kúria Bzenica

Kúria Bzenica

Čo hovoria foodblogeri:

Peter Šiška - V skratke sa dá tento zážitok opísať ako Jedna z lepších.... “Kolíb” v ktorej nájdete tradičné halušky, strapačky a tradičné jedlá. Kuchyňa bola výborná, jedlo prišlo rýchlo, aj keď nás obsluha upozorňovala, že príprava bude dlhšie trvať. Veľmi pekne zariadená reštaurácia s príjemným sedením v ponuke čapovaný nealko Tásler, platba je možná aj kartou a pred reštauráciou sa nachádza veľké parkovisko. Tri hviezdičky dávam z dôvodu obsluhy, ktorá nie prozákaznícka a je nepríjemná. Mrzí ma táto skúsenosť..

Fedor Kováč - Jednoznačne odporúčam, tu.... Si zaslúžia aj 6 hviezdičiek. Terasa aj interiér sú veľmi pekné. Jedlo chutilo výborne, napr. bryndzové halušky boli presne také aké majú byť. Na jedlo sa napriek jeho výbornej kvalite dlho nečaká. Obsluha bola veľmi milá. Určite sa tu zastavte ak to máte cestou. Vonku je aj ihrisko pre deti a menšie jazierko.

Tomáš Melicherčík - Veľmi pekná priroda.... Okolo reštaurácie a vynikajúce jedlo. Tento podnik sme si vytipovali na základe recenzií a ani trošku neľutujeme návštevu, vlastne to boli dve návštevy v rámci dvoch dní. Výber jedál je dostačujúci a porcie sú dosť veľké. Ceny úplne normálne,nič prepísknuté. A najdôležitejšie, jedlo je veľmi chutné, pripravované odborníkmi. Aj keď mali takmer plno, jedlo nám doniesli veľmi rýchlo. S chuťou sme si dali pečenú baraninu so strapačkami, hríbové krémové rizoto, Steak Amerika a sviečkovú. Pivko🍺 Krušovice 12tka nič nepokazí 🙂 Personál je milý, ústretový a usmievavý. Veľmi radi sa tu vrátime..

Dušan Ferianc - Pekný exteriér pre.... Deti interiér tiež veľmi pekný s veľa hračkami pre deti. Jedlo trošku plané kuracie a ryža ale to je vec chuti, halušky a cestoviny super. Obsluha 4* priestory 5*. Ceny primerané. V prípade cesty okolo to bude jedna z prvých volieb..

Martin Halmo - Rád sa zastavím.... Na tomto mieste keď idem okolo hladný. Pekné a príjemné prostredie. Dobrá kuchyňa a príjemný personál. V lete príjemná terasa. Naposledy som bol na kačacých hodoch. Ceny sú priemerné asi ako vo väčšine salašoch. Pokiaľ máte deti majú tu aj pre ne kútiky dokonca aj s knižkami. Dá sa sem ísť aj na samostatný výlet kedy môžeťe navštíviť zveropark, prejsť sa okolo jazera alebo ísť pozrieť hrad Revište, všetko je to velmi blízko seba. Odporúčam si spraviť takýto výlet s rodinou..

Karčulda S - Super jedlo, naozaj.... Veľmi chutne, s obsluhou to trošku drhlo ale to sa da zlepšiť . Ostrokysla polievocka úžasná poriadne hustá a plná za mňa mohla byt trošičku menej kyslá ale inak super..

Natalya Ch - Jedlo prišlo rýchlo..... Ostrokyslá bola vyborná halušky chuťou slabé a pivo bez bubliniek. Obsluha mohla byť prívetivejšia..

stano klein - Boli sme tu.... Po dlhých rokoch a môžem povedať, že spokojnosť. Dali sme si z kačacieho menu a bolo to chuťovo výborné. Porcie nie sú zbytočne veľké, s polievkou tak akurát, ale pre veľkých hladošov budú asi malé. Trošku by som ale popracoval na prezentácii jedla na tanieri. Hlavne pečienka v lokši pôsobila tak veľmi jednoducho a smutne. Najprv sklamal pohľad, ale vyvážila to chuť. Každopádne prídem znova..

nelly hatas - Bola som sa.... Prejsť a narazila som na toto čarovné miesto,skoda ze mali ešte zavrete ale určite sa tam vrátim.

Michaela Gajdošová - Prišli sme večer.... Dve baby na motorkách aj sme sa ubytovali. Pán čašník bol veľmi ochotný opýtali sme sa či sa dajú motorky zaparkovať (uschovať) niekde mimo dohľad hlavného parkoviska aby sa predišlo prípadnej krádeži. Personál bol veľmi ochotný ihneď nám vyšiel v ústrety. Pivo super a veľmi príjemná atmosféra. Ďakujeme pánovi čašníkovi ktorý mal službu 12.8.2023. Ak budeme mať cestu okolo opäť určite sa zastavíme. ❤️.

Číselne jej patrí 8.6 z 10!

 

2. miesto patrí Silvánus

Silvánus

Čo hovoria foodblogeri:

Marek Ratvaj - Tento gastroskvost sa dá opísať ako Prekvapivo vysoká úroveň.... Prezentácie a chute jedál na menšie mesto. Silvanus bol miestom nášho nedeľného obeda počas Barborskej cesty. Zaujal nás vonkajší gril, kde sme mohli sledovať cely proces prípravy nášho jedla. Rebierka boli šťavnaté a dobre upečené, rovnako aj zemiaky a coleslaw. Kačacie prsia jemne a malinova omáčka výborne dopĺňala ich chuť. Všetko dopĺňala prezentácia jedál, ktorú vidíte na fotkách. Čakanie krátke a obsluha rýchla a príjemná..

Emil Haas - Polievky robia presolene,.... Pizza bola ok, ale teda ak davaju do quatro formaggi udeny ostiepok a nie syry, co tam standardne chodia, bolo by fer to napisat do menu, lebo to totalne zmeni chut. Zemla v burgri bola uplne sucha, maso ok, ale treba mat v oblube divinu. Prostredie pekne, obsluha fajn..

Zdenko Lesný - Príjemný podnik s.... Milou obsluhou. I keď zdá sa, že sa moc neponáhľajú, dosť dlho sme čakali na nápoje vzhľadom na to, že bolo málo ludí. Jedlo bolo vynikajúce, cenovo prijatelné. Polievky bolo dosť veľa a aj slušne hustá. Plus je aj to, že nás pustili aj so psom..

Jozef Benďák - Nemám v zásade.... čo vytknúť. S manželkou sme sa obidvaja výborne najedli. Obsluha bola príjemná , ceny adekvátne kvalite a jedlo bolo výborné. Jediná chyba bola, že som prinesenú porciu nedokázal dojesť 🙂 samozrejme mi zostatok ochotne zabalili. Určite sa na výbornú divinu vrátime..

Dominika Škodová - Zastavili sme sa.... Po ceste do tejto reštaurácie a boli sme naozaj milo prekvapení. Jedlo bolo výborne, veľká porcia, ani sme dlho nečakali, obsluha milá a rýchla. Určite sa tu ešte prídeme najesť..

Milan Rob - Reštaurácia nevyzerá nijak.... Exkluzívne, dokym vám neprinesú jedlo. Je neskutočné 👌🏻. Chodíme sem už piaty rok, keby bola táto reštaurácia zatvorená pravdepodobne by sme do Kremnice neprišli 😁👌🏻.

Lukáš Čerešňa - V reštaurácii sme.... Sa boli najesť jeden deň na večeru a druhý deň na obed. Jedlo chutilo dobre. Vývar z diviny nám chutil. Hamburger z diviny na večeru s hranolkami chutil dobre, možno by som pridal trochu viac korenia. Na obed jelení steak s fazuľovými luskami bol dobre nakorenený a spravený ako medium. Zapekané trhané mäso s hranolkami chutilo dobre, porcia bola veľká. Len to bolo zvláštne pripravené na jednej kope. Vyzeralo to tak neforemne..

Tomas Lejtrich - To sú tie.... Momenty, keď podnik prerastie mesto. Kremnica je mesto, ktoré ma úžasný potenciál, pre turizmus, ale nevyužíva ho. Ale táto reštaurácia... takto sa to robí do psej matere. Nemám čo napísať, všetko na 100% a ešte aj kuchár prišiel na slovíčko po jedle. Každý kto je v Kremnici, povinne sem. Každý kto prechádza, odporúčam. Ale stojí to aj za cielený výlet na večeru. Jedavam vonku často, a vždy sa nesmierne poteším, keď píšem takúto recenziu. Ďakujeme.

Veronika Čierna - V Kremnici nie.... Je vela restauracii, a najma kvalitnych. Tato urcite je, jedlo bolo vyborne, priestor tiez super a obsluha je velmi mila..

Lukáš Želiska - Milá obsluha, príjemná.... Hudba, priestory aj wc. Hamburger z diviny bol trochu suchý, mäso prepečene a hlavne žemľa veľmi suchá a tvrdá. Zaujímavá polievka z diviny bola chutná. Ceny nie najlacnejšie, ale prijateľné..

Rozhodne si zaslúži 8.8 z 10!


Chceš viac inšpirácie?


 

1. miesto si zaslúži Reštaurácia Dvor Lehôtka

Reštaurácia Dvor Lehôtka

Čo hovoria foodblogeri:

Christián Hrčka - Tento podnik hodnotíme takto - Veľmi krásne prostredie.... Na oddych.. Aj keď vonku bolo 33 stupňov vnútri bolo prijemne a človek sa mohol v kľude najesť bez kropajov potu na čele.. Celá rodina sme ochutnali burger, pochutili sme si, k tomu čapované pivko 😎 . Vnútri je aj malý obchodík s miestnymi špecialitami a produktami ... Oplatí sa navštíviť.

Jozef Rechtorík - Strudla s vanilkovym.... Kremom rozhodla ze dam 5/5 - tak dobry dezert som malo kde jedol. Velmi pekny interier udrziavany v dokonalej cistote. Exterier je rovnako tak pekny a poskytne cloveku chvilku oddychu po jedle pred dalsou cestou. Obsluha mila. Kavicka - latte - krasne na vzhlad a uzasne na chut :) Pani barmanke skladam poklonu nielen za kavu ale i za limonady :) Burger - wau - velke prekvapenie (len skoda maleho mnozstva hranoliek v pomere k omacke). Vo vysledku - som nadseny :).

Peter Dávidík - Dnes sme navštívili.... Túto resturaciu skupina 10 ľudí, obsluha bola príjemná a myslím ze aj celkom rýchla(nečakali sme dlho na jedlo) Jedlo bolo celkom dobré až na pár nedostatkov hodnotím 4* z 5 Prostredie pekné parkovanie hneď v objekte,majú veľa parkovacích miest a je to len kúsok od diaľnice.

Katka Repiská - Keďže rada skúšam.... Nové podniky tu je moje hodnotenie k tomuto 😉😉 Ma vynikajúcu polohu ked ste hladný stačí odbočiť z R1ky na lehotku pod brehmi a za 200m ste tam výborná poloha naozaj 👍 veľmi veľa parkovacích miest a kedze je to nové miesto všetko vonia novotou a je to veľmi priestranné 😉 Personál je veľmi milý a ústretový majú síce menší vyber ale zato si myslím že každý si vyberie na čo ma chuť Jedlo bolo fantastické taktiež aj obsluha 👍 dostali sme aj kolacik grátis k obedu čo aj potešilo a bol veľmi chutný nakoniec veľmi kladne hodnotím obchodík v tomto nazvem to reštaurácii/hotel majú veľmi veľa lokálnych potravín za výborne ceny a veľmi milú predavačku ktorá vám veľmi rada všetko predstaví a naozaj by predala všetko keby môže Naozaj odporucam navštíviť tento podnik ak cestujete dlhšiu trasu po tejto ceste určite sa oplatí odbočiť a vyskúšať toto nové miesto 👍👍.

9miest .sk - Pekné prostredie, milé.... čašníčky. Výborné parkovanie, pet friendly. Jedlo bolo pripravené rýchlo. Vďaka týmto pozitívam dávam 4*, keby som hodnotil iba jedlo v kontexte ceny, spravodlivé by boli 3*. V polievke priveľa majoránky, halušky priemer (bryndza obsahovala kúsky zemiakov), bryndzáky neboli chrumkavé a chlieb prisahám - zovčera. Nie, že by to bolo zlé, nasýtilo a v podstate sme boli spokojní, ale ako vravím, je to v kontexte a treba povedať, že k dokonalosti netreba veľa, majú na to dobre našliapnuté. Majú skvelý personál, fajn polohu, dobrú reklamu a pekné priestory. Možno je chybou, že som na základe iných recenzií mal vysoké očakávania od jedla. Určite však dám tejto peknej reštike ešte šancu, z 1 skúsenosti ťažko byť objektívny. Veď aj preto zatiaľ 4* s privretým očkom, uvidíme..

Tiana Owells - Dnes sme navštívili....

Vladimír “Master” - Jedlo chutné, ceny.... Mierne vyššie. Obsluha vnímavá, hneď komunikuje žiadne zdržovanie. Prostredie ok, pre deti ihrisko a pre páriky lavička..

Martina Oslancova - Krásne prostredie. Personál.... Milý a ochotný. Jedlo nám veľmi chutilo. Ihrisko pre deti. V okolí aj zvieratká, rybník. Dá sa najesť, aj stráviť čas v peknom a upravenom prostredí..

Ivana Majerska - Objednané sme mali.... Cesnačku a grilovany syr so šalátom, šalatu veľká kopa, nedalo sa zjezt ale perfektne ochutený, syr hermelin bol slabsie ugrilovany ale dalo sa, bohužial cesnačka mi vobec nechutila..dám tomuto ešte šancu a chystáme sa este raz na nejakú špecialitu tak uvidíme, nieje to zle , velke plus je prostredie pre deti aj vonku plus zvieratká🫠.

vlasta lorkova - Zastavili sme sa.... Tu prvý krát,no určite odporúčam, milá obsluha,a chutné jedlo, cenovo dostupné 👍.

Podnik hodnotíme na 8.9 z 10!


Chceš viac inšpirácie?


 

Poznáš ďalšie skvelé tipy na gastroorgazmus? Pridaj ich na tento portál, inšpiruj ostatných foodblogerov a možno sa tvoj zážitok dostane aj do tohto zoznamu.