Nevieš v ktorej reštaurácii nájdeš svoje obľúbené jedlo? Pomôže ti zoznam týchto najlepších reštaurácií v Banskej Štiavnici. Určite by si mal ochutnať celý zoznam a užiť si všetky gastroorgazmy:)

 

3. miesto si rozhodne zaslúži Divná Pani Caffé

Divná Pani Caffé

Čo hovoria foodblogeri:

Kristla Lišková - Tento podnik hodnotíme takto - Príjemné miesto, ktoré.... Určite zanechá stopy v každom, kto má rád dizajnové priestory. Rôzne miestnosti a štýly dopĺňajú pohodlné gauče a kopy kníh. Personál milý, wc veľmi čisté, dokonca je tu prebaľovacia časť s plienkami. Káva bola chutná, oceňujem možnosť sójového mlieka. Chutila nám aj limonáda. Je to trošku drahšia kaviareň ako sme bežné zvyknutí, odporúčam ju však navštíviť a užiť si toto miesto. Kvalita služieb je výborná..

Majo Majo - Veľmi pekné prostredie.... S rôznymi zákutiami. Každý si tu nájde svoje miesto. Odporúčam koláčiky z vitríny sú fantastické. Príjemné posedenie pri káve, čaji alebo pri rôznych nápojoch..

Matúš88 - Moja polovička sem.... Chcela ísť tak som vyhovel: môžem povedať že kaviareň ma prekvapila priestormi aj súkromím kávy boli super ceny už tak nie ale čo ? Nie sme tu predsa každý deň určite odporúčame sa tu zastaviť.

Lukáš Čerešňa - Útulné prostredie s.... Detským kútikom. Rôzne zákutia na sedenie, čitáreň a večer je možné dať si vodnú fajku. Na výber je veľké množstvo chutných zákuskov. Obsluha bola milá a rýchla..

Andrej - Príjemná atmosféra, veľmi.... Originálne priestory ktoré môžete vidieť asi len v tejto kaviarni. Obsluha bola veľmi ústretová a príjemná. Kávička bola dobrá a koláče tak isto. 4/5 pretože na cappuccino sme čakali dosť dlho ale to nič nemení na tom, že kaviareň by som pri návšteve banskej Štiavnice určite odporúčil a je to niečo čo by ste nemali vynechať..

V F - Som rada ze.... Som konečne aj ja zavítala do tejto krásnej kaviarne. Dlho som na ňu pozerala až sme si nakoniec spravili s priateľmi výlet do Banskej Štiavnice a samozrejme zastavka u Divnej pani nesmela chýbať. Co dodať, takú úžasnú kaviareň by som chcela mať bližšie, naozaj klobúk dolu ako krásne je to tam spravené, vyzdobené, ešte sme stihli aj vianočnú výzdobu. Je to tam veľmi na štýl retro, čo sa mne osobne ako v kaviarni paci, cítila som sa tam ako u babky. Káva chuťovo veľmi dobrá, aj som si balík kávy kúpila domov aby som si takú kávu vychutnala aj doma. Obsluha bola slabšia, zrejme im chýbala výpomoc, trvalo to dlhšie ako by malo. Ľudí sedelo v kaviarni dosť ale tak na dobre sme si počkali. Ponuku koláčov mali naozaj dobrú aj vyzorovo len teda sme nestíhali ochutnať, takže isto ak bude cesta tam opäť zavítam aj na koláčik. Pred priamym vstupom do kaviarne bol obchodík so suvenírmi a inými rôznymi vecami ako pralinky a pod. Pozerali sme bohužiaľ cez výklad iba nakoľko tam mali vyvesené ze treba ohlásiť obsluhu. Mali tam veľa zaujímavého co by som si aj kúpila no keďže personál nestíhal tak by bolo zbytočné ich volať. Skôr by som tam posadila staršiu pani aby tam sedela a ľudia by si isto niečo pekné na pamiatku kúpili. Nabudúce to hádam vyjde aj mne. Ďakujem za výbornú kávu..

Juraj Baráth - Fantastická kaviareň, očarujúca.... Atmosféra, kava bolo tiež fantasticka a zakusky neskutočne vynikajuce. Vrelo odporúčam navštíviť a vyskúšať..

Peter Bezák - Jedine co ma.... Zaujalo sú priestory a interiér . V podstate nič nebolo zle ale nič ma neuchválilo akurát musím uznať ze ceny sú predražené. Za 1 L limonády som dal vyše 11 eur🙈. Dal som si mangánu limonadu kde bolo kopu citrónu a pomarancu a nepreháňaj ak poviem ze 1 kúsok manga. Co ma ale dorazilo boli nefunkčné záchody. Zážitok pekný ale nabudúce v banskej Štiavnici stiahnem určite po inom podniku. Nechali sme tu cca 37 e co je neprimerane tomu co sme dostali..

Zuzana Gengeľová - Pri návšteve Banskej.... Stiavnice bol toto pre nas cieľ 1. Misia samozrejme splnena, ale stihli sme ochutnat iba caj a limonadu, bolo to skvele, ceny porovnatelne s BA. Krasny zazitok a odporucam navstivit..

Jana Krajcova - Divná pani je.... Na prvý pohľad príjemné miesto na kávu, zariadené v starom štýle v historickej budove. Obsluha milá, rýchla, ochotná. Oceňujem možnosť výberu mlieka do kávy. V kaviarni sa nachádza aj detský kútik, tiež záchody sú prispôsobené výbavou tým najmenším. Divná pani nesklamala, je naozaj divná svojimi obrázkami na stenách.... Napriek tomu som si svoju rannú kávičku vypila v pokojnej atmosfére s príjemnou hudbou..

Rozhodne si zaslúži 8.5 z 10!


Chceš viac inšpirácie?


 

2. miesto obsadzuje 4Sochy

4Sochy

Čo hovoria foodblogeri:

Roman Dohnal - K tomuto je už len potrebné dodať: : Na tuto restauraciu.... Som dostal tip od kamarata a musim mu podakovat. Je to uplna bomba, ktora by explodovala aj v hlavnom meste. Jedlo doslova spievalo. Obsluha bola ukazkova. A priamy vizualny kontakt s kuchynou je odvaznym ale skvelym spestenim prostredia. Stolov ma restauracia len par a menu pri nasej navsteve obsahovalo len 4 jedla, co vsak vobec nevadi a pre gurmanov je urcite kvalita daleko prednejsia ako 50 jedal pochybnej kvality. Odporucam stol rezervovat vopred. Ceny su vyssie ale absolutne zodpovedajuce ponuke. Jedine negativum je nemoznost platit kartou. Za to by som dal pol hviezdicky dole. Velmi rad sa sem vratim a budem o restike rad rozpravat vsetkym co sa chystaju do Banskej Stiavnice..

Juraj Smaha - Výborná voľba v.... Štiavnici. Krásna budova priamo v centre, veľmi dobre zostavené menu. Príjemné sedenie aj s dvojročným dieťaťom. Jedlo bolo fantastické! Každý chod. Ďakujeme!.

Danica Heráková - Veľmi pekne prostredie..... Personál milý a ústretový. Nutnosť rezervácie. Jedlo pripravené celkom rýchlo. Len ceny sú neadekvátne vysoké. Miesto nie je vhodné pre rodiny s deťmi nakoľko menu je obmedzené ponukou dňa a nezahŕňa detské menu. Večera pre dve osoby nás vyšla 80,-€ ..

Michal Miadok - Veľká spokojnosť jedlo....

Martina Zuffova - Výborne jedlo, ochotná.... A veľmi milá obsluha .Všetko chutné a najmä čerstvé. Ďakujeme za skvelý gastro zážitok. Odporúčame !.

Therressa Majtan - Úžasné miesto s.... úžasnou obsluhou a perfektným jedlom. V živote sme sa tak dobre nenajedli. Svet by mal vedieť o tejto reštaurácii lebo takto to ma vyzerať. Ak hľadá niekto kulinársky zážitok na celý život šup do 4sochy! ❤️😍 Určite ešte prídeme ❤️.

Ivan Brigant - Krasne utulne prostredie,.... Ponuka jedal zo sezonnych surovin. Chutne pripravene, na moj vkus trosku viac slane, ale druhy najlepsie pripraveny steak z tuniaka aky som kedy jedol. Vino by mohlo byt viac lokalne, aspon od slovenskych vinarov. Odporucam navstivit..

Linda - Jedlo bolo výborne.... A obsluha ukážková. Menu je zložené z cca 5-6 hlavných chodov, 1 polievky a 1 dezertu..

Radko Candrák - Nádherná atmosféra, squela.... Obsluha a výborné jedlo. Aj tu platí v jednoduchosti je krása. Fantasticky skombinované chute a výborný výsledok. Bravcova kotleta, pučené zemiaky s mladou cibuľkou a gaštanmi..

Andrea Dudášová - Krásne prostredie a.... Vynikajúce jedlo. Všetko bolo veľmi dobre dochutené, bolo cítiť, že jedlo bolo z čerstvých surovín a nám spravil takýto prístup veľkú radosť. Odporúčam! :).

Hodnotíme 9 z 10!

 

1. miesto si rozhodne zaslúži COBURG coffee & burger

COBURG coffee & burger

Čo hovoria foodblogeri:

Lukáš Čerešňa - A ako to hodnotíme? : Napriek tomu že.... Sme nemali rezervačku sme čakali na stôl cca 10min. Obsluha bola veľmi milá a na jedlo sme nečakali dlho. K burgrom je na výber je zopár druhov hranolkov, coleslaw a do burgru je možné pridať ďalšie ingrediencie. Black burger mi chutil, mäso bolo dobre pripravené. Hot chilli dip bol mierne pikantný a chutil mi s batatovými hranolkami. Blue dip sa hodil zase ku klasickým hranolkám. Jedlo som zakončil čapovaným Kalteneckerom 11°. Určite by som si to zopakoval..

Patrícia Štulcová - VÝ-BÓR-NÉ!! Dnes sme.... Boli na burgríkoch s batátovými hranolkami a bolo to nepopísatelné! Na jednotku s minimálne troma hviezdičkami!! :) Ja som mala Black-a a tá sladkastá chuť cibulového džemu spolu s do chrumkava opečenou slaninkou a ostatnými ingredienciami taak dokonale fungovala že som nechcela aby tá chvíľa skončila :D veľmi som sa musela ovládať aby som si neobjednala ešte jeden. Tak bol dokonalý! Batátové hranolky- som bez slov, fakt:) navonok chrumkavé, vnútri mäkkučké a vláčne. Nečakala by som že ma obyčajné hranolky dokážu tak prekvapiť ale naozaj, vaše sú bezkonkurenčné:) Čo sa týka recenzií že ich je málo? Podľa mňa uuplne dostatočne. Ani málo, ani tak že už človek nevládze. Proste tak akurát, ja som ešte po zjedení burgru hranolky dojedala:) Spolujedlíčky mali Blue Burger a pochopiteľne som musela ochutnať a teda- jeho chute boli rovnako dokonale vyladené ako pri spomínanom Blackovi. Neviem ktorý mi chutil viac. (Dobre možno o máaličko viac môj black :D ale fakt len o chĺpok) Recenziám k obsluhe/personálu nerozumiem už vôbec. K nám bola slečna veľmi milá už od príchodu (kedy nás hneď pri vstupe privítala a usadila) , pri objednávaní až po odchod. Počas jedenia sa zaujímala či je všetko v poriadku a rovnako aj jej kolegynka ktorá nám burgre priniesla bola velmi zlatá:)) Aj šefino sa tam mihal a tiež veľký sympaťák :D :) Na jedlo sme čakali možno 15 minút za čo ide ďaľšie plus, boli sme pripravené čakať oveľa dlhšie. Prosto neskutočný chuťový zážitok a neviem ako bez vás budem žiť po odchode zo Štiavnice a či prežijem do budúceho leta :D Ale odteraz každý rok čo tu budem je jasné že bez burgra z Coburgu nesmiem odísť. :D Len tak ďalej, robíte to skvele, cítiť že srdcom!:) ĎAKUJEME!!! .

Martin Brečka - Black burger 🍔 Burger.... Bol pohode, ale čo ma milo prekvapilo bolo super mäso vo vnútri. Následne batatove hranolky s BBQ omáčkou to prijemne dosladili a celkový dojem dokopy hodnotím pozitívne. 😊 Obsluha veľmi milá a nápomocná. Aj napriek preplnenemu podniku sa nám venoval a poradil nám počkať chvíľku kým sa stôl vyprázdnil. Mohol nás poslať preč, ale neurobil tak a snažil sa nám pomôcť a poradiť najlepšie ako vedel. 👀.

Adam Barus - Trochu menší výber.... Burgrov, no myslím že všetky stoja za to. Určite sa oplatí zvážiť návštevu Coburgu, ak sa chcete v BŠ najesť dobre s chutne. Potešili aj rozmarínové hranolky a blue dip bol skvelý..

Soňa Duňáková - Obsluha skutočne veľmi.... Milá, vedela aj skvele poradiť. Jedlo vynikajúce. Domáce limonády chutné, no pre mňa osobne Topka Espresso tonic s maracuja sirupom (horkosladké dokonale osviežujúce)..

Ingrid Záborská - BRavúrneee , zlákala.... Nás ponuka fazuľovej s údeným , ale burgeru sme neodolali , dobrá voľba Štiavnica jedno z najkrajších miest a zakončiť potulky výborným jedlom skvelou obsluhou Ďakujeme a nech sa darí.

Simone Molnar - Perfektné jedlo s.... Perfektným personálom, s ukážkovým prístupom k zákazníkom. Atmosféru podniku dotvára krásny krb, ktorý príjemné hreje počas trvania celého gastronomického zážitku. Určite sa s radosťou znovu vrátime..

Jana Krajcova - Vždy som tvrdila,.... že pre mňa by nemusel hamburger vôbec existovať. Ako hlboko som sa mýlila som zistila pred dvoma dňami, keď sme navštívili toto úžasné miesto. Hamburger si dám odteraz vždy, keď navštívime Štiavnicu. Ďakujeme za dokonalý, gastronomický zážitok. Už viem, že najlepší hamburger majú tu. A tie batátové hranolky, ktoré vlastne nemám rada 😅 som si tiež vychutnala. Boli skutočne famózne 👌 🙏 chrumkavé a šťavnaté zároveň, doladené vynikajúcou domácou tatárkou, alebo pikantným dipom(podľa vlastného výberu). Všetko dokonale ladilo. Hviezdičku navyše by som dala za možnosť bezlepkovej varianty. Obsluha tiež veľmi milá a rýchla. Cítili sme sa tu veľmi dobre. Pán majiteľ je tiež veľmi milý, ústretový a vidno, že je preňho názor zákazníka dôležitý. Ešte raz ďakujeme a prajeme veľa spokojných zákazníkov..

Miriam Akurátna - Zastavili sme sa.... Na neskorý obed. Podnik bol poloplný, obsluha príjemná. Na výber bolo toho pomenej, aspoň však nemáte čo váhať, ak ste hladný. Ochutnali sme burgre z ponuky, naozaj, čo sa kvality jedla týka, nie je čo vytknúť. Limonády ušli, pila som už aj lepšie, ale to záleží asi od zvyku a očakávania chuti. Vypýtala som si i Flat White, priznám sa, to mi nechutilo 🤷‍♀️ Globálne ale príjemný zážitok..

Martin Horák - Pomerne drahšie vzhľadom.... Na malé porcie 🤷🏻 Obsluha fajn, rýchlosť fajn a jedlo bolo chutné. Na stole chýbajúce doplnky typu korenie, soľ špáradlá. K burgru by sa ale v základnej cene hodili uz hranolky. Ale v zasade sme boli spokojni zakaznici :).

Číselne jej patrí 9 z 10!


Chceš viac inšpirácie?


 

Poznáš ďalšie skvelé tipy na gastroorgazmus? Pridaj ich na tento portál, inšpiruj ostatných foodblogerov a možno sa tvoj zážitok dostane aj do tohto zoznamu.