Overiť dostupnosť jedla Pirohy v reštaurácii
Zadajte svoj email nižšie a my preveríme, či v ešte stále pripravujú jedlo Pirohy
Po čase vrátili do príjemnej drevenej Koliby, mám rád takéto prostredie. Hned po príchode sme mali volné miesta v režime OP. Jedlo po objednávke nám priniesli, prekvapivo veľmi rýchlo👍. Jedlo veľmi chutné, nič iné som ani nečakal, kedže ceny sú vysoké, detské Menu nieje, čo je škoda, ale kedze sú dávky dosť veľke, tak sa v pohode najedia 2 deti s 1 obeda, kedže palacinky nemajú👎. Určite každému odporúčam, príjemná obsluha.
Zariadená aj z vnútra. Musím povedať,že ma veľmi prekvapila moderná kuchyňa v tejto kolibe aj čo sa týka servírovania. Veľmi mi chutil miešaný šalát s kuracím mäsom a panenkou ktorý bol podávaný s plackou. Mňam. Porcie boli dostatočne veľké a veľmi pekne naservirovane. Škoda,že som to zabudla odfotit. Jedine mínus dávam obsluhe ( myslím,že sa nehodí rozoberať kolektívne problémy na začiatku kuchyne, keďže to odtiaľ počuť k stolom). A to dokonca s použitými invektívami....
Na to, aké luxusné miesto má tento podnik, je jedlo priemerné. Ceny neriešim, sú vysoké kvôli lokalite ale na druhej strane by som očakával chutnejšie jedlo. Halušky, ktoré podávajú by som sa neodvážil nazvať národným jedlom, zvlášť keď ide o Tatry, kde je plno turistov. No a kapustnica? Skúste radšej inú polievku z menu… Žiaľ, za nás dnes sklamanie 🤷♂️
Služieb, som využil možnosti stravovania v reštaurácii i kaviarničke... Bolo to posedenie v príjemnom prostredí.. Personál milý,ústretový i profesionálny.... Dobre som si pochytil na chutnom jedení i podaných nápojoch,nevynímajúc presso kávičke. Určite sa sem opäť vrátim. V letných mesiacoch, ponúkajú občerstvenie i špeciality,aj v krásnom vonkajšom prostredí.
Moc taká Kapustová polievka riedka nevýrazná. Panenka na šípkovej omáčke bola dobrá ale zjedol by som aj viac. Pečené pirohy s údeným kolenom boli výborné a pomerne veľká porcia. Všetko vylepšuje výhľad na Jazero. Určite odporúčam navštíviť jedli sme tu viac krát a boli sme vždy spokojný.
Koliba, síce v netypickom avšak výnimočnom prostredí, situovaná priamo na brehu Štrbského plesa s úžasným výhľadom na panorámu Vysokých Tatier, Solisko, rovnomenný partnerský hotel a skokanský mostík. Keďže sa jedná o relatívne novú troj-podlažnú stavbu, okolie koliby je pekne upravené. Vstup do budovy je na 1. poschodí, pričom k nemu vedie bezbariérový prístup. Pred vstupom je priestranná terasa s množstvom sedenia, ktorá najmä v teplých mesiacoch poskytuje možnosť stolovania s neskutočným výhľadom. Stravovacia časť interiéru koliby je na dvoch podlažiach. Itinerár je tematicky ľudovo tradične ladený, miesta na sedenia je dostatok, avšak počas letnej turistickej sezóny ho tu nazvyš určite nebude, keďže koliba v danej lokalite má len málo konkurentov. Musím pochváliť originálnu výzdobu nad stolmi zo zvoncov s opaskmami, ktoré sú pretvorené aj na osvetlenie stola. Je to krásny ľudový prvok. Taktiež výzdobu dopĺňajú rôzne drevené doplnky, figúrky, koše, korýtka, džbány a masívny krb. Objednané jedlá hodnotím viacmenej pozitívne. Vyskúšali sme slovenský tanier, zložený z bryndzových halušiek a pirohov so slaninou a smotanou, kapustnicu s klobásou a smotanou, huspeninu s cibuľou, ktoré boli pekne servírované. Huspenina bola fajná, k nej dostatok cibule, octu i chleba, polievka tiež, akurát by som mal výhradu voči haluškám a pirohom. Síce cesto bolo poctivé zemiakové, jemné, taktiež slaninka spievala ódu na domáce prasiatko, no bryndze akosi v ten deň kuchárovi pochybilo, čo sa prejavilo aj v celkovej nevýraznej chuti. Ak sa bavíme o haluškách či pirohoch ako o slovenskej špecialite, tak v takejto lokalite, kde toto jedlo reprezentuje nielen región, ale aj krajinu, tu musí prevádzkovateľ koliby dbať na kvalitu a autentickú chuť najznámejšieho slovenského pokrmu, ktorého chuť pozná každý Slovák a každý cudzinec ju chce spoznať. Takže pre zhrnutie, nestačí len vynikajúca slaninka, cesto či smotana a pažítka... Za to žiaľ musí ísť hviezda dole. Sociálne zariadenia sú situované na prízemí, ku ktorým vedie schodisko hneď pri vstupe, sú pekné, udržiavané, čisté. Tu musím pochváliť, že v chodbe pred nimi je umiestnený prebaľovací pult, čo značí záujem prevádzkovateľa aj o komfort danej cieľovej skupiny. Obsluhu a personál hodnotím pozitívne, či už z hľadiska ochoty, prístupu, rýchlosti. Kolibe držím palce a želám množstvo spokojných zákazníkov, čo ale nie je samozrejmosťou a treba na to pamätať 😉🍀
Pleso… proste krasa. Restauracia stylova koliba s prijemnou obsluhou. Jedlo, tradycne Slovenske speciality, pekne servirovane a perfektne pripravene a vychutene. Pochutnali sme si tu uz par krat a rad sa sen zase vratime. Prajeme vsetko dobre a dakujeme za prijemny zazitok.
Vždy, len obsluha zlyhala na plnej čiare. Keď sme prichádzali ku kolibe začalo pršať a všetci hostia sediaci na terase sa presunuli dnu a obsadili stoly tak na polovicu. Personál nebol schopný nás usadiť k sediacim hosťom na voľné miesta. Všetko sme museli riešiť sami.
Veľmi príjemné a v téme lokality. Personál zdvorilý, nie je čo vytknúť. K jedlu budem menej stručný, podčiarkujem len, že moje hodnotenie sa obmedzuje len na to čo som si objednal. Kurací vývar: riedky, vodavý, dominantná chuť: SOĽ...🤨 Bryndzové halušky: na pohľad halušky krásne, slovami Paľa Hammela "belostné". A v tom je práve ten problém...v tomto slovenskom národnom jedle, kde halušky majú byť zo zemiakov, a múky len nevyhnutné množstvo aby sa nerozvarili, by som čakal ozajstné halušky, a o 20-30% väčšiu porciu. Bryndze bolo dosť, čerstvá, s chuťou ako si ju pamätám. Škvarkami, do zlatova uškvarenými nešetrili, takže halušky boli naozaj chutné. Mrzí ma že som neochutnal aj strapačky s kapustou, kde ako vidím je priamo v popisku že sa jedná o (potato gnocchi), či sú naozaj zo zemiakov. Celkový dojem je sice dobrý, ale naozaj netuším, čo na porcii halušiek z múky stojí 10,50€. (neľutujem peniaze, len za ne chcem dostať to čo mám) Doma v Taliansku (a to hovorím s naprostou pokorou) si za 13€ dám obed v ktorejkoľvek trattorii s domácou kuchyňou, kde bude prvé jedlo, druhé jedlo, štvrť litra červeného vína, 0,5L vody a káva. Ceny na Slovensku sú viac než svetové, za služby ani nehovorím. To už ale samozrejme nie je vina koliby Patria. Dal by som 3,5 * ale nedá sa, takže 4.
Moc príjemní a ochotní čašníci, niekoľko krát sa prišli spýtať či je všetko v poriadku a či niečo nepotrebujeme 👍 Výborný vývar, šťuka a tvarohové pirohy. Halušky taký priemer, nenadchli ale neurazili. Čo nám trocha kazilo atmosféru bola zima, mali sme stôl naproti vstupným dverám a bol tam dosť prievan.
Ihneď po príchode nás usadila milá obsluha, ktorá sa nám po celý čas venovala. Jedlo bolo výborné kapustnica, šťuka, kuracie so šalátovou misou, k tomu pivko a limonada. Všetko top. Nádherné prostredie, gastronómia a milý personál, čo viac si priať. Určite sme neboli naposledy.
Príjemne nás prekvapilo prostredie koliby. Nádhera !!! Dokonca mi v kuchyni vyšli v ústrety a spravili mi slovenský tanier bez slaniny. Bolo nás tu 5 a všetci sme boli nadmieru spokojný. Aj rýchlosť prípravy bola skvela. Určite sme tu neni posledný krát. Piešťany v Tatrách ❤️ (nestihla som všetky jedlá odfotiť aký sme boli hladný 😅)
Klasika Štrbského Plesa, ktorú všetci poznajú. Jedlo musí byť výborne, keďže aj počas sezóny tu je vždy plno a na voľný stôl čakáte niekedy aj 30 minút v dlhej rade. Chodíme tu už roky a nikdy nás nesklamali. Vždy sa sem radi vraciame a ďakujeme za všetko.
Určite najznámejšie gastro miesto na Štrbskom plese, s úžasným výhľadom a výbornou kuchyňou. Tradičného Slovenského jedla ako fazuľová polievka, guláš, pirohy alebo kačku vedia robiť skutočne chutné. Určite každému po zdravej prechádzke okolo plesa, odporúčam návštevu a dať si obed. Upozornenie: V silnej sezóne možné čakanie v rade na stôl 30-45 minút koly obľúbenosti / obsadenie podniku.
Reštaurácie sa dvaja čašníci opierali o pult, chrbtom k vchodu mali sme podla tabule čakať na usadenie, chceli sme si sadnúť vonku. Po cca 2 minútach státia si nás jeden čašník všimol a prišiel so strohým oznamom, že budeme čakať- nič viac. Na otázku ako dlho odpovedal že nevie, asi 15 minút. Ok beriem, hoci forma nebola vôbec prívetivá, čakali sme. Asi po 5 min. sa uvolnil vonku stôl, kde si sadli hostia, ktorí prišli po nás. Ked sme sa s nimi išli dohodúť a povedať že čakáme na stôl pred nimi, skočil nám do rozhovoru iný čašník- vyslovene s vetou " teraz vám do toho skočím ja", že usádzanie vonku nie je kontrolované, čo nám zabudol čašník pred ním oznámiť a odišiel. Teda prvý dojem s obsluhou bol zlý, následne bol síce čašník zdvorilý, ale základné veci ako- výmena popolníka, donesenie druhého jedla až potom, čo dojete polievku, boužial absentovali. Jedlo- bryndzové pirohy boli v poriadku, domáce no menej smotany. Kapustnica za mňa príliš mastná, ale niekomu môže vyhovovať. Prostredie je príjemné, no obsluha s ktorou sme prišli do kontaktu veľmi neprofesionálna a spolu s jedlom ktoré nebolo ničím výnimočné, už nemáme dôvod prísť znova.