Istú úroveň, čo veľmi oceňujem, ale pomerne dlho už ide tento podnik len na istotu. Rozumiem výrazu Don't fix it if ain't broken, ale bol by som rad, ak by sa posúvali ďalej 🙂.
Tomto novootvorenom podniku na brunchy ako alternativu k odchadzajucej Zufani, ktora bola na nas vkus prilis preplnena.
Privital nas velmi prijemne vyzerajuci podnik (od odchodu Taverny sa tu stredal jeden koncept za druhym a tento zatial posobi najpodarenejsie), s dobre vyzerajucim jedlom.
V podniku bolo extremne teplo, ale situaciu zachranoval pan majitel, ktory sa nam osobne prisiel ospravedlnit, ze teraz len otvorili a este nefunguje klima.
Co nas vsak rozhodne nepotesilo, bola obsluha. Po prve, nenosili ruska. Po druhe, sme boli extremne hladni (to ludia, cakajuci na ranajky o 11tej bohuzial byvaju) a casnicka si nas prvy krat vsimla o 10 minut. A to sme v podniku boli 4 osoby.
Na to, ze to je novootvoreny podnik, sme z nej, ani z jej kolegu, z nejakeho dovodu nas obsluhovali obaja, nejaky prijemny vibe necitili. Skor taky ten business as usual, co nam oproti Zufani prislo dost skoda a pomerne to pokazilo taky ten brunchovy zazitok. Aj na otazku, ci nam chutilo som mal skor pocit, ze to cita z manualu, ako ze mu na tom realne zalezi). Stol kusok od nas mal na zemi misku pre psa, ktoru tam v pokoji nechali aj po ich odchode (zdoraznujem, ze o tom case sme v podniku boli uz len my).
V jedle sme boli pol na pol. Polovicka bola nadramec spokojna (co je u nej co povedat). Jej kombinacia kuriatka/dubaky + posirovane vajicko bola vraj vynikajuca. Ja by som svoje hodnotil tak na 3/5, pretoze mi kombinacia prazenice s proscuitto crudo, parmezanom, redkovkou a pazitkou prisla dost sucha. A to aj napriek tomu, ze bola robena na masle. Co urcite nepotesilo bol kopor na vrchu, ktory nenavidim.
Polovicka pozitivne hodnotila aj kavicku (mali sme espesso a latte) a velmi ju prekvapili uteraky na toaletach, namiesto beznych papierovych obruskov. Osobne som velmi zvedavy, ci sa im tato uroven podari udrzat aj v pripade, ze bude podnik naplneny.
Celkovo by som teda povedal 3/5, este tomu niekedy dame sancu, ale ak nas opat prekvapi takyto pristup obsluhy, tak asi dame prednost inemu podniku.
Som sa na tento fine dining zážitok, ale...
+ dobré parovanie vín
+ niektoré jedla mali výborný twist alebo zaujímavé rozšírenie textúry
+ super zakončujúci dezert, bavilo ma to
+ pekné príbory a môj obľúbený tip pohárov
+ jedlo s hľuzovkou super
- hlučne prostredie (naozaj sme sa prekrikovali. Priestor sam o sebe ešte zvýrazňuje hlučnosť, takže hudbu takmer nepočuť a ste mentálne v meštianskom pivovar
- priestor pomerne nevýrazný, ničím ma nezaujal
- časnicka mi odmietla doliať trošku vína pri jednom z chodov, čo mi pri zanechaní 125 eur na osobu príde prekvapujúce
- obsluhovali nás 3 rôzny ľudia. Pri podniku tejto veľkosti by pokojne zvládli podržať 1 osobu na stôl. Bolo by to intimnejšie
- od čašníčky mi chýbal taký ten personal touch. Taký ten pocit, že baví ma, čo robím, toto jedlo bolo robené s láskou a tak si ho aj daj. Na konci sa nás ani nespýtala, či nám chutilo.
- voda účtovaná extra 3 eurá bez toho, aby som túto informáciu dostal vopred.
Nie som fanúšikom účtov s prekvapením a odporúčal by som podniku, aby o tomto fakte informovali zákazníka vopred. Predidu zbytočným situáciám ako bola ta moja, keď sa mracim na blocek aj na reštauráciu.
- k jedlu nám chýbalo menu, či už postupne odhaľované alebo zanechané na konci. Pri 9 chodoch a hluku okolo som sa po každom chode opätovne pýtal, čo je v jedle, čo tam mám hľadať...
- niektoré pokrmi boli...poviem ako je, lenivé.
Kurací supreme so zemiakom a pomerne nudným šalátom? V 2 jedlách baklažán? V 2 jedlách čerešňa?...asi som mal veľké očakávania
- dostali sme jeden z chodov (chlieb s maslom) na stôl na 1 minútu a hneď sme dostali aj kurací supreme. To bolo brutálne nepraktické sme tým pádom jedli medzi dvoma chodmi
- malé taniere, v ktorých bolo viacero jedál, boli naozaj nešťastné a ľahko sa nakláňali. Takže sme viacero stolov občas bojovali s jedlom, aby nám tanier neodišiel niekam na zem
- ak jem 9 chodov a chcem si jedlo naozaj užiť, neprídu mi 3 hodiny postačujúce. Nejem pomaly, ale chcem si aj jedlo aj víno užiť, veď o čom inom ten zážitok je?
Napriek tomu nám ponúkli na konci kávu, ale 3 minútu po odmietnutí nám už bolo povedané, že máme ísť a podnik sa zatváral. Asi sme tú kávu mali do seba kopnúť.
Na zhrnutie bolo mi ľúto, že devil is in the detail. Koncept je zaujímavý, snaha o tvorbu jedál je zaujímavá, ale to ALE je pomerne veľmi veľké.
ľahko. Naposledy som sa pustil do Irinu.
Ale v prípade Bistronomy ide, podľa mňa, o jeden z najlepších pomerov cena - výkon.
Personál je skvelý, jedlo je zaplatíteľné, sezónne a vína sú skvelé.
Bodaj by takýchto konceptov bolo v BA viacej.
Burger by som hodnotil ako priemerný, s trhanym mäsom podpriemerný.
Priveľa omáčky prebija všetky chute, brioska je trošku suchá a droli sa. Na BA nie dobre, na Poprad okey.
Hranolky prijemne prekvapili rovnako omáčky. Potešila smotanovejšia tatárska.
Štandardne by som dal s ťažkým srdcom 3 hviezdičky, ale kto to zachránil bol český čašník.
Takúto úroveň obsluhy som naposledy zažil v Gatto Matto. Príjemný, ochotný, proaktivne priniesol polovičke gratis pivko navyše a po mojom zhodnotení jedla prišla ponuka na spiritus na účet podniku. Tú sme využili v podobe výbornej borovičky.
Ak toto číta niekto z vedenia, zdvihnite tomu človeku plat aj mimo díška lebo v mojom prípade zachránil celý zážitok z podniku a dávam mu 10 z 5.