🏔️Pred prvou návštevou začiatkom leta som bol nedôverčivý a opatrný. Predsa len: úplne centrum Tatier, názov Central.. cítim mainstream.. nebude to turistická pasca?…
Reštika v Michalovciach.🐕🦺 A dogfriendly také, že slečna sa na psíka usmeje a donesie vodu💧.
Len sa nenachaj zmiasť logom či názvom ako ja: hovädzie steaky totiž vôbec neponúkajú, ani jeden. 5 minút som ich hľadal v menu :D
Prvá návšteva: Pollitrové Halászlé je geniálne, až krémového štýlu. Miniburgre fajn, skôr pivný snack. Mali nejaké chybičky krásy, hlavne ten kurací akoby na mňa už čakal, mal žemľu i šalát doslova vysušené. Hranolky škoda že nepôsobili domáco. Tiež by to mohol zásadne vylepšiť nejaký vlastný "signature" dressing.
Druhá návšteva: dal som si držkovú - môj pocit je 4/5. Na mňa dosť veľa držiek, no aspoň mal psík večeru. Subjektívne ľúbim trochu krémovejšiu a s menej držkam, i keď viem že múka je zlo. Je dosť možné že nejaký držkogeek by povedal že toto je nebo. Objektívne bola pecková a 0,5L je plnohodnotný letný obed.
Skúsil som i Caesar šalát, ten mi prišiel trochu mŕtvy. Oceňujem že sa parmesanom nešetrilo! No tie šalátové listy akoby boli po šichte a za zenitom. Cezar šalát bol vskutku najslabším miestom.
Celkovo si odnášam z tejto reštiky veľmi dobrý pocit a rád sem zájdem zas.
Veľmi by som chcel vyzdvihnúť, aký kus srdca tu do toho dáva personál a za to dávam veľký palec hore. + túto značku na moju mapu Michaloviec.
PS: vo Waze sa to stále volá Steakhouse, pokúsil som sa to opraviť pre všetkých tučných vodičov. Nie je to steakhouse, ale veľmi dobrá reštika.
ℹ️ℹ️ Pre viac otvorených reviews pozri Instagram alebo FB:
Inšpektor Gadžid
Turistický podnik milo prekvapil dobrým až gurmánskym jedlom, obsluhou už menej.
Ísť do zjavne turistického podniku a dať si tam rovno najdrahšie jedlo chce miernu dávku odvahy.
🔥🪨"Zážitkový" Hovädzí Flat Iron by však mali neznalým pri servírovaní trochu vysvetliť. Aj ja som bol vyhúkaný, keď mi prišiel kus surovej hovädziny na rozpálenom kameni syčiac. Za minútu som už chápal, že si to máš krájať a tie kúsky dopekať na tom kameni, alebo jesť rýchlo ak to máš rád surové, alebo počkať na svoju úroveň prepečenia dúfajúc, že kameň nestratí výhrevnosť. Ja som zvolil prvú možnosť, tak si každý kúsok mäsa opečieš zo siedmich strán.
K tomu vkusne balzamikom dochutený kus šalátiku, malé zemiačky a kombo chutných omáčok, z ktorých ma najviac očaril pivný demi glace, ten je hrot, ale dobré sú všetky tri.
Toto jedlo bolo celé dobre, krása!
Taktiež špargľový krém (polievka) s topinambur bola lahôdka. Škoda že jej bolo len dve deci.
🍺Ľahké sklamanie prišlo keď som chcel obed zapiť Bradáč Ocean Warriorom, no ten je písaný len v menu. Na výber bol Bľažant dzešatka alebo Bľažant 73. Fail ponuka piva.
Najslabší článok okrem piva tu bola obsluha. Kým v niektorých podnikoch cítim uvedomenie si reprezentácie nejakej značky, tu to bol skôr dojem nezaujatých brigádnikov, ktorí už chcú ísť domov. A majú čas bo oni aj tak v roboce. Pomaly si zvykám, že toto je tatranský štandard.
Bol to dobrý obed. A dvacka za ten steak aj s omáčkami a prílohami je fajn cena. @humnotatry síce podľa mňa nie je reštika pre miestnych, ale ani turistická pasca. Duša chýba, no menu je svieže, sezónne a kuchyňa má gurmánske prvky.
✍️ Inšpektor Gadžid (FB/Instagram môžete sledovať ak chcete)