Najma vyborne jedlo z kvalitnych surovin. Paradajkova polievka a domace bryndzove pirohy su uzasne. :)
Mali sme aj hovadzi a vegetariansky burger s domacimi hranolkami a cesnakovym dipom. Neskutocne dobre!
EDIT:
Po case sa obcas vratim opat a ci uz denne menu, alebo jedla z menu si drzia stale vybornu uroven. Aj dnesny obed stal za navstevu. Paradajkova polievka, domace bryndzove halusky s chrumkavou vypecenou slaninkou a Cezar salat. 🙂
Prva navsteva, isto nie ani posledna. Paradoxne, v case obeda bolo obsadenych len zopar stolov, takze obsluha nemala problem. Standardne si objednávam halusky, no tento raz som vyskusala salat s marinovanou hruskou, balsamico redukciou, tekvicovymi semiackami a grilovanym kozim syrom. Vyborna horcicovo-medova zalievka (ja by som si kludne este pridala), prepojenie chuti a lahodny syr! Prostredie sa za nejaky ten rok nezmenilo. A v 2 obchodoch s potravinami si kupite kvalitne potraviny aj handmade vyrobky.
Tu sa oplatila. Okolie aj interier Starej zvonice je ocarujuci. V objekte je dostatok parkovacich miest, vacsie detske ihrisko a moznost posediet si aj na terase. Zaujimavostou je vyhliadkova veza, ktora je spristupnena pre navstevnikov. V malom obchodiku si mozete zakupit cerstve domace pecivo a nejaky sortiment, ktory dostat aj v inych podobnych prevadzkach. Interier je stylovo zariadeny v spojeni so zelenym dekorom. Nakolko restauracia dycha novotou, je jasne, ze vsade bolo cisto a upravene. Bolo by fajn, keby si tento koncept udrzal svoj standard.
V ramci dennej ponuky bola zemiakova polievka. Avsak, pre tych, ktori neoblubuju hriby, by to nebolo potesujuce, nakolko chut nadherne kremovej poctivej polievky bola intenzivne hribova. Bola skvele dochutena, akurat sladka, slana, kyselkava. 👌 K polievke podavali ako samozrejmost makky domaci chlebik. Halusky nemohli chybat, samozrejme. Bryndzove boli plne kvalitnej vonavej bryndze, oskvarky z cistej slaniny. Ja oblubujem skor prerastenu a mensie kusky, takze ostali bokom. A teda, strapacky s kapustou boli neskutocne! Jemne kysle, stavnate a bodkou bola stipka cervenej papriky. Aj napriek casu okolo obeda nebolo vela ludi, obsluha si uplne v klude vybavovala objednavky.
Urcite sa zastavim znovu na ochutnavku nejakej dalsej dobroty.
Tu konecne zastavili na obed, chystala som sa sem vzdy cestou okolo a dnesna volba padla na tento ranc.
Okolo 14-tej bol obsadeny len jeden stol, co bol prislub rychleho zasytenia. Obsluhovala nas zlata dievcina, s ktorou sme prehodili par viet.
Dnesna klasika nesklamala: bryndzove halusky s poriadne vypecenou slaninou 🙂 a svieckova. Obe jedla vyborne, niet co riesit. Bodka v podobe palaciniek nas dorazila. Velka spokojnost a zasa sa niekedy zastavime, i ked o obcerstveni sa neda hovorit, lebo clovek by po takej nadielke radsej zalahol ako sadol za volant. 😀
V tejto znamej zilinskej restauracii je vzdy zarukou kvality. I ked mnoho ludi sem chodieva na pizzu, ja mam vzdy vybornu skusenost aj s inymi jedlami. Vsetko vyzeralo a chutilo presne tak ako ma! 👌 Pritomnost majitela by mala byt samozrejmostou v kazdej restauracii, Vulcano moze byt prikladom.
Napriek plnej obsadenosti v nedelu na obed (idealne je rezervovat stol), obsluha kmitala s usmevom. Zasa sa vratime...
Denne menu, tak ma neprekvapilo, ze pocas obeda boli obsadene len tri stoly, skoda, lebo sem sa ide na istotu. 🙂 Je to velmi prijemne prostredie s vyhradenym parkovanim, zimnou aj letnou terasou. Dlho som nenavstivila tuto restauraciu, ale svoj standard si zachovala.
Obe polievky presne podla chuti, paradajkova sladsia, ako mam rada (do cesnacky by som pridala vajicko aj za vyssiu cenu).
A kremove rizota skvele! Jedno s gril. sampinonmi, cuketou a druhe safranove s gril. kuracim. Zasypane parmezanom. Samozrejme, extra parmezan vyzadujem vsade, lebo je to srdcovka.
A najma, zlate dievcata/zeny v obsluhe. 😊
- povodna starsia cast, moderna cast s terasou obklopenou zelenou a fajciarska zona.
V case obeda je plno a aj popri dennom menu sa da kedykolvek objednat aj "a la carte". Obsluha rychla a uctiva.
Kremova paradajkova bola husta a vyvazenej chuti, cesnakova so syrom "echt cesnakova".
Tortilla plnena zeleninou a kuracim masom stavnata, k tomu chrumkave bataty a dovolim si tipnut, ze domaca tatarka.
Grilovany encian by zniesol este minutku dlhsie na grile, nakolko stred sa vobec neroztekal. Ale salat s medovo-horcicovou zalievkou bol vynikajuci!
Limonadky uz klasika, nie je co pokazit.