Hosťom. Koncept príťažlivý, jedlo je dobré a pôsobí čerstvo a zdravo. Obzvlášť teda pizza na ohni je výborná. Obsluha býva dosť pomalá a neprofesionálna (väčšinou jeden profesionálny čašník a ostatní ako brigádnici bez vystupovania, či lepšej komunikácie). Je bežné, že jednému prinesú jedlo, keď druhý doslova dojedá...
Design nápaditý, ale veľká časť sedenia je pomerne nepohodlná a v interiéri býva už takmer pravidlom, že pohodlné stoly sú hneď obsadené a hoci ich veľa aj zostane, sekcia kde sú, je uzatvorená, zrejme kvôli nedostatku personálu, ale nepohodlné sedenie zostáva prázdne. Namiesto toho, aby všetky stoly s pohodlným sedením vždy boli prednostne otvorené a uzatvorené ostatné stoly...
Avšak FAJČENIE v tejto reštaurácii je naozaj NEZNESITEĽNÉ!!!
Zboku krásnej novej budovy je pravidelne naskladných 4 až 10 kuchárov/čašníkov, ktorí tam fajčia jednu za druhou - ako pred krčmou v piatej cenovej kategórii, keď to človek vidí a prestaví si, že o chvíľu mu tými rukami budú robiť jedlo vždy uvažuje, či to stojí za to.
Ale tým sa to nekončí, napriek tomu, že veľkú časť klientely tvoria rodičia s deťmi vo vonkajšej časti NIE JE NIJAKO ODDELENÁ FAJČIARSKA ČASŤ. Jednoducho si nový hosť sadne, zapáli si a čašník mu prinesie popolník, aj keď 30cm od neho spí dieťa v kočíku(zážitok z dneška)... Pravidelne hľadám stôl a skúšam odhadnúť ľudí, či si zapália alebo nie. Najčastejšie to dopadne tak, že keď dojedáme a ideme si objednať dezert, sadne si doslova tých 30cm od nás fajčiar a zapáli si, vtedy utekáme preč, pretože sa nie je kam skryť a jeden človek otrávi vzduch 30 ľuďom, čo nič nezmôžu.
Zážitok z návštevy reštaurácie sa zmení na nepríjemné nervózne utekanie, chápem, že ak to číta fajčiar, tak nepochopí, ale áno z dymu sa reálne dvíha žalúdok, nehovoriac o dlhodobých následkoch a nie, to že je v exteriéri, nezabráni priamemu vdychovaniu.
Vedľa je podnik Nox, kde by bolo fajčenie ešte ako tak pochopiteľné, ale nie musí byť všade...
SNAHA VYHOVIEŤ KAŽDÉMU MÁ NIEKEDY VÝSLEDOK, ŽE NEVYHOVIETE NIKOMU.
Stále si predstavujem akou oázou príjmného jedla v krásnej budove, by bol Mint bez týchto nedostatkov. V západnej Európe je bežné, že reštaurácie sú jednoducho nefajčiarske a je to super, že si človek môže vybrať a nejde do reštaurácie s nervami, ako to dopadne, či sa bude môcť najesť alebo bude znechutený bežať preč. Ale ani priestor neoddeliť je naozaj neúnosné. Snáď sa to po dokočení Zwrinu posunie na lepšiu úroveň.