Tento burger chutí viac a viac a neskutočne ma baví tá VYLADENÁ intenzívna chuť mäska, slaniny a syra. Naviac s originálnymi, výbornými hranolkami a Quinsbro omáčkou, ktorá nemá chybu. Toto je lahôdka pre všetkých burgrových nadšencov, ktorú si nemôžete nechať ujsť. Prajem veľa inšpirácie k novým konceptom burgrov a veľa spokojných zákazníkov.
Jednoducho silný lokálny koncept, ktorý je svojou originalitou neprehliadnuteľný. Užil som si to aj keď mali menšie priestory pred ESC avšak po presťahovaní som bol trosku sklamaný z extrémne dlhého čakania na jedlo okolo 45 minút, čo nie je v poriadku aj keď bola nedeľa. Verím, že kuchyňa išla na maximum lebo bola plná terasa a veľa kurierskych objednávok, no toto bola škvrna na inak pozitívnej skúsenosti a výbornom jedle. Dávaj Het ponúka niečo extra a ak odstránia extra dlhé čakanie na jedlo bude to celé dobre!
"spokojný" je slabé vyjadrenie môjho pocitu pri odchode. Káva bola fakt technologicky aj vizuálne profesionálne pripravená a ešte lepšie chutila. Vyslovene som si vychutnával každý dúšok a dezerty z patisserie sú naozaj francúzske cukrárske umenie, lebo každý bol ako umelecké dielo a každý jeden komponent v tom koláči dával dokonalý zmysel aj sám o sebe a spolu vytvárali silnú harmoniu. Keď si dáte spolu s kávou takýto dezert spoznáte, čo to znamená gastro pôžitok. Naviac pekné old school až vintige priestory, ktoré poznám skôr zo zahraničia, kde zo starých budov vytvárajú moderné kaviarne a veľmi sa mi to páči. Pocit z toho miesta bol tiež príjemný a preto môj názor.... Jednoducho nemôže odísť z Piešťan bez toho aby ste si dopriali takýto gastro zážitok. To je akoby ste v Piešťanoch ani neboli. Tento podnik posúva už tak slušnú gastro scénu v kúpeľnom meste na nový level a ostatné mestá môžu ticho závidieť.
Najlepšia kapustnica akú som zatiaľ v SR jedol. Ani doma sa nám nedarí takú pripraviť, lebo tu myslím karamelizujú tú kapustu a dokážu pekne vybalansovať sladkú a kyslú chuť, ktorú výborne dopĺňa klobása a mäsko, ktoré sa rozpadá v ústach a ďalšie ingrediencie. Už po prvej lyžici pochopíte o čom píšem. To je jednucho, to za čím sem ľudia chodia. Čo má, ale príjemne prekvapilo sú syrokrémové halušky, ktoré mali krémovú konzistenciu, príjemnú chuť, no hlavne nie mdlú a ani po chvíľke sa nedali do gundže, že by začali tvrdnut. To sa im naozaj podarilo. Aby som len neschválil, naopak slanina sa dnes nestretla s pochopením bola tvrdá alebo naopak žuvačková, vôbec nechutila dobre a nebol to ten efekt ako v Dvore Lehôtka alebo v kolibe 4Rest, že každá škvarka je ako cukrík, ktorý sa vám rozplynie na jazyku. Na tom by mali výrazne zapracovať. Rovnako aj klobásku, ktorá je síce chutná, ale potešilo by keby boli tie kúsky aj zľahka opečené aby sa uvoľnila chuť a vôňa. V každom prípade ak máte radi tradičnú slovensku kuchyňu, stojí to za vyskúšanie. Majú tu čím zaujať.
Jednoducho gastronomický zážitok, ktorý chcete zažiť znova a znova a nikdy vás neomrzí. Je to skvelé ako darček ako prekvapenie alebo keď si chcete urobiť radosť a spríjemniť si deň. Tak kvalitne pripravené sushi môže konkurovať aj zahraničným podnikom a na Strednom Slovensku som ešte lepšie sushi nejedol ako práve tu. Výborné služby, skvelý servis a fantastické jedlo. To stojí za návštevu. Čo myslíte?
Som už veľa čítal a videl videí, no vlastná skúsenosť je len vlastná skúsenosť a bol som veľmi prekvapený. Obsluha je jednoducho skvelá, profesionálna, vie predstaviť jednotlivé jedla a prevedie vás celým tým gastro zážitkom akoby ste boli na nejakej degustacnej tour. Ceny sú možno vyššie, no kvalita tu rozhodne je a veľmi oceňujem tak dobre pripravené burgre. Mäso bolo skvelé. Veľmi dobre namiešaný podiel mäsa a tuku vďaka čomu nebolo vysušené, pekne zomleté, takže bolo lahodné v ústach a vôbec nepôsobilo ako nejaká fasirka s čím majú niektoré podniky problém. Rovnako aj žemľa bola veľmi dobre pripravená. Často sa stretávam s tým, že je tuhá, gumená, suchá alebo neskutočne masívna, no u REMYS pekne dopĺňa celý burger. Všetky komponenty harmonizovali a oceňujem aj domáce hranolky. Konečne. Stále si myslím, že dobrá burgrareň by si mala robiť vlastne hranolky. Veľmi ma prekvapil štýlový vintage inventár, ktorý nemal chybu ako od babičky. Je to fakt štýlové. Pochvaľovali sme si aj vývar a dezert. Jedine čo mi dosť vadilo bola hudba, ktorá sa sem vôbec nehodila. Hralo tam niečo ako americký gangsta rap a bolo to vyslovene rušivé. To sa mi nepáčilo a nehodilo sa mi to tam. Inak sme si našu prvú návštevu užili a dúfam, že nebola posledná. Podnik pôsobí z ulice nenápadne, no má priestranný interiér a veľkú vnútornú terasu. Nepochybujem, že tento podnik posúva trenčiansku gastro scénu na vyšší level a rozhodne sa oplatí prísť si sem pochutnať.
Na obed, kde sú veľké porcie a tradičná slovenská kuchyňa. Tento podnik si získal výborne renomé hlavne vďaka bryndzovym jedlám, ktoré chutia lepšie ako inde, keďže tu používajú nefalšovanú autentickú bryndzu, kde je cítiť, že ju s ničím nemiešajú. Bohužiaľ mal som tu aj steak a ten na mňa neurobil vôbec dojem. Mal som pocit, že je to kúsok fajn mäsa, ale popri steaku to ani nešlo, nehovoriac o prepečení s médium rare sa to ani nestretlo. Ale dať si v kolibe steak je ako objednať si v kolibe burger jednoducho to nie je dobrá voľba. Za to tu veľmi dobre pripravujú haruľky. Môj problém je, že keď som tu už bol piaty a viackrát, všetko mi tu chuti akosi rovnako nech si dam hocičo a nič ma tu už nevie vizuálne alebo chuťovo prekvapiť, tak aby som padol na zadok. Akosi už vopred viem ako to bude asi chutiť a vyzerať. Lístok sa tu tiež neobmieňa, takže postupne to tu upadá do takého dobrého priemerného stereotypu slovenskej koliby. Ale držia si aspoň svoj dobrý štandard i keď bez progresu. Napriek všetkému, keď budete mať cestu okolo ak sa tu zastavíte, myslím že neoľutujete a dáte si dobrý slovenský obed s veľkou porciou a primeranou cenou.
Z Mikuláša neviem objektívne posúdiť miestnu kaviarenskú scénu. Túto kaviareň sme si prvýkrát vybrali len na základe recenzií, no neľutoval som prvýkrát a neľutujem ani teraz. Táto kaviareň má jednoducho atmosféru, človek sa tu veľmi dobre cíti, je tu pohodlné sedenie, dobrá káva, originálne šálky ktoré sú doslova "cool" (chcel by som mať také aj doma) v ktorých vám servírujú pomerne dobrú kávu a samozrejme dezerty od MD, ktoré sú doslova skvostom a urobia váš deň jedinečným. Práve na tomto mieste ich nájdete a v tomto prípade mi nevadí ani vyššia cena, no treba s nou počítať pri týchto zákuskoch, keďže sa naozaj jedna o francúzske cukrárenské umenie v slovenskom prevedení a ide to tu rozhodne na kvalitu. Ak sa má opýtate či je to dobrý pomer ceny a kvality? Neviem, keďže bežne toľko v kaviarni neutrácam, no tu si platíte za zážitok, ktorý vám naservírujú a to rozhodne stojí z času na čas za to urobiť si takto radosť. Presvedčte sa sami pri vašej návšteve Mikuláša. Doporučujem orieškovú guľu pri ktorej má bavilo každé jedno sústo. Naozaj prepracovaný dezert.
Staršiu recenziu na tento podnik, lebo v poslednej dobe odchádzam z Dávaj Het vždy len spokojný a to z viacerých dôvodov. Neskutočne tu išla hore obsluha. Aj predtým bola na úrovni, ale teraz mám z tých čašníčok pocit, že by sa aj roztrhali len aby vám splnili každú požiadavku k vašej spokojnosti a popritom sú milé, ochotne a neustále sa o vás zaujímajú či je všetko v poriadku a niečo nepotrebujete. Človek sa tu cíti ako VIP klient a s tým sa bežne na Strednom Slovensku nestretávam. Jednoducho vás tu neignorujú ako hosťa a je to cítiť už z príchodu. Dúfam, že sa im to tu dlhodobo podarí udržať na takomto levely, lebo v poslednej dobe odtiaľto odchádzam nielen dobre nájdený, ale aj s dobrou náladou z celkovej atmosféry. Ďalšia vec je samozrejme jedlo. Vo Zvolene a ani v BB som nejedol lepší burger. Mäso má správne namiešaný podiel mäsa a tuku vďaka čomu nie je vysušené a hlavne ho neprepekajú na podrážku, takže tu cítiť pekne jeho chuť a vhodné sa dopĺňa s ďalšími ingredianciami. Je vidieť, že tomu rozumejú, lebo aj prísady v burgri dávajú zmysel, čo v mnohých reštauráciách nechápu a dajú do toho všetko možné len aby vyzeral väčší aj keď chuti ako faširka. V neposlednom rade som veľmi spokojný so žemľou, ktorá je síce veľká, ale tak nádychaná a jemná, že sa vám rozpadne v ústach. Veľa burgrarní s tým má problém a potom ich burgre chutia ako zo stánku na stanici, no tu nepodcenili ani toto a je to veľká paráda. Za mňa je burger nielen o mäse, ale aj o žemli a keď jedno nefunguje nebude vám chutiť ani druhé. Veľký rešpekt za celý koncept, že si tu sami robia aj dresing, skvelé pečene zemiaky a celkovo aj ostatné jedla, ktoré som tu skúšal mi chutili. Ďalšia vec, ktorú by som vyzdvihol, že tu pravidelne niekoľkokrát do roka inivuju jedálny lístok. Z tohto by si mohla zobrať príklad gastro scéna v ZV, kde to zaváňa ešte socializmom a stále tam majú jedla na lístkoch ako z pred 20 rokov. Tu vás vždy vedia niečím prekvapiť ako napríklad Horehronske gule plnené mäsom, ktoré sa už ťažko hľadajú v lístkoch aj v kolibch. Má to tu jednoducho štýl. Osobne som si obľúbil aj remeselné limonády a pivkári objavia aj zaujímavú škálu remeselných piv. Tento podnik môžem len doporučiť. Samozrejme si vopred pozrite či máte na niečo takéto chuť, ale ak sa už rozhodnete ich navštíviť, myslím, že nespokojní odchádzať nebudete. Za mňa by tento podnik mohol nastavovať gastro štandardy v ZV a BB aby sa aj ostatné podniky inšpirovali ako na to.
Je veľmi milé prekvapenie na bystrickej gastro scéne. Už dlhšie som sa sem chystal, no vždy som dával prednosť iným prevádzkam a ani neviem vlastne prečo. Je tu naozaj široká škála jedál od street food na vyššej úrovni až po Áziu a samozrejme výborne burgre. Ja som otestoval hovädzie udon rezance a tá chuť bola vynikajúca, rovnako aj ďalšie ingrediencie a hrachové lusky príjemné prekvapili. Bohužiaľ hovädzie mäso bolo tuhé, žuvačkové a dlho sa žulo, čo mi pokazilo celkový dojem. Na tej hovädzie by som určite zapracoval, pripadne ju úplne inak technologicky upravoval aby bol krehká a rozpadala sa na jazyku, lebo to nebolo dobre upravené. Ďalšie jedla ktoré sme skúšali ako kuracie poke alebo burger, nielen dobre vyzerali, ale aj chutili. Veľmi oceňujem pestrú ponuku dresingov, kde si vie človek nakombinovať na čo má práve chuť. Teším sa keď vyskúšam figovu majonézu. A nesmiem zabudnúť na pečené zemiaky, ktoré boli super a vždy ma potešia viac ako polotovarové hranolky. Za zemičky v šupke veľmi chválim. Celkovo je to fajn miesto s dobrým jedlom a príjemnou obsluhou. Časť prevádzky je v prerabke, tak sa teším aj na nové priestory, lebo aktuálne keď prídete v zlom čase nemáte si kde sadnúť.
Podľa recenzií som čakal, že to bude mať dobrú úroveň, ale že má to až tak milo prekvapí mi zlepšilo celé ráno. Veľmi chutná praženica, ktorú som tak dobre pripravenú nejedol už roky s chlebikom ako priamo z pece, maslo, kimchi, krásny servis. To boli raňajky, ktoré naozaj stali za to. Aj interiér prevádzky je veľmi vkusne zariadený, no coema prekvapilo najviac bola obsluha. Tí ľudia sú tak prirodzene milí a zaujímajú sa o vás od vstupu do prevádzky až po zaplatenie. Dolievaju vám vodu, pýtajú sa ceste spokojní alebo čo vám môžu ešte priniesť. Takto si predstavujem skvelú obsluhu, že zákazník má pocit ako by bol VIP klient a to aj napriek tomu, že bolo plno, vôbec som nemal pocit, že by psnikarili alebo nestíhali. Dokonca nebol problém ani s mojou požiadavkou, že si prosím prezanicu aj so šunkou a pripravili to fantasticky akoby to takto robili bežne. Promtný servis, dlho sa nečaká a jednoducho si to tam idete vychutnať. Odchádzal som s tak dobrým pocitom, že jediné čo ľutujem, že takýto podnik nemáme aj vo Zvolene aby trochu pozdvihol miestu raňajkovú scénu. Skvelá práca a keď budete v Bratislave a budete mať čas na dobré raňajky, odtiaľto sklamaní odchádzať nebudete!