Okostovat @roxorburger , ak si chce do rebricka pripisat to NAJ v Bratislave (aspon tak hovoria foodblogeri). Ja som bol s cheeseburgerom celkom spokojny, ale priznam sa, ze ovela viac musim pochvalit Premium burger, ktory mala Mirka, ten bol naozaj vyborny.
S cim som ale bol prekvapivo este spokojnejsi bol vyvar na druhej fotke, ten sa ani neda porovnavat s nejakym menickovym bujonom. 😀.
Vyborna, avsak jedlo je k pomeru cena/chut velmi priemerne. Napriklad salat s krevetami bol vyborny ale zaklincovali to avokadom, ktore musel aj kuchar vidiet, ze je zelene, tvrde a nezrele. Radsej ingredienciu vynechat, ako nou pokazit cele jedlo. Skoda, urcite tu ale este jest budem, tak hadam bude na treti krat lepsie.
Martine miesto, kde sa najem aj mimo standardneho casu na obed a kedze som bol v tejto casti mesta, vyskusal som kridelka a stripsy v tejto restauracii. Poviem vam - parada. Na vyber boli neskutocne omacky od nepikantnych az po take co palia este aj doma. Prekvapil vyber exotickych steakov (pstros, kengura...) ktore rozhodne pridem ochutnat nabuduce 🙂
Koliba 77 (Martin)
V podstate kazde halusky okrem krajinky boli
dobre, takze 4. miesto neznamena zle halusky. V Kolibe 77 sa oplatí priplatit cca 2 eura za bio bryndzu, co som nespravil, preto najhorsie-najlepsie halusky 🙂
Konecne vyborne halusky po ceste cez Certovicu!!!
Kedze 8 z 10 ciest na vychod Slovenska chodim cez Certovicu, hrozne mi na tejto trase chybali naozaj ze VELMI DOBRE halusky. Ano skusal som priblizne 6-7 miest…
Konecne vyborne halusky po ceste cez Certovicu!!!
Kedze 8 z 10 ciest na vychod Slovenska chodim cez Certovicu, hrozne mi na tejto trase chybali naozaj ze VELMI DOBRE halusky. Ano skusal som priblizne 6-7 miest…
Restauraciu som navstivil vdaka bilboardu vo Velkom Mederi, ktory ma presvedcil, ze mam strasnu chut na maso. Steak bol vyborny, stavnaty a jemny.
Odporucam
Divinou nepohrdnem a obcas na nu pride velka chut, preto sme si so zenou dali misu pre dvoch, ktora bola akurat, aby zahnala obrovsky hlad dvoch ludi a zaroven sme nemuseli nic nechavat na tanieri.
Cenovo velmi dobre, za rovnake jedlo by ste blizsie k Bratislave dali o stvrtinu viac 🙂
Kedy si sa v prave dokupal na jadrane a isiel na pljeskavicu a nejake tie fajnove morske plody "na zaru"? Pre vsetkych, ktory sa tento rok nedostanu do Chorvatska, ale chyba im ta atmosfera odporucam restauraciu @plitvicerestoran v Ruzinove, kde ta original chorvatska kuchyna prevezie chutou cestveho jedla hned k moru 😉
V Novych Zamkoch, dobre polievky v malych aj velkych formatoch, moje oblubene je tu vsak sushi. Velmi prijemna obsluha, jedina nevyhoda je nemoznost platby kartou, ale informuju o tom pri vstupe.
Roka 2023!
Zatial najlepsia vec, ktoru som "objavil" tento rok a hned ma neskutocne mrzi, ze neviem najst ich instagram 😔. V kazdom pripade ZEUS STREET FOOD v Banskej Bystrici je neskutocny zazitok aj po vizualnej stranke typicky modreho interieru, ale hlavne autentickej greckej kuchyne. Ako test som si dal jahnacie suvlaki s greckym salatom, hranolkami, tzatziki a pita chlebom. Ooooo boze, neveril som, ze restika v centre Bystrice ma moze preniest dusevne do Grecka 🥰I
Sushi Bar Tokyo nam ukazala (pre mna) nove sushi v Bratislave a hned sa dokazalo prebojovat na predne miesto vsetkych sushi restauracii, ktore sme kedy navstivili. Vyborne miesto na posedenie s kamaratmi, skvela obsluha a na jedlo hadam nebol ani jediny negativny ohlas. 🙂
Na jednej strane kvalita, na druhej strane extremna predrazenost. Ale zase ako-co. Talianske potraviny su cenovo primerane, slovenske veci obcas uplne ustrelene. Ja chapem, ze maly dodavatel bude mat vyrobky drahsie, ale pri niektorych vyrobkoch by som sa necudoval nad marzou 200-300%. "Lokalne vyrobky" ale napriklad zelenina a ovocie videli na Slovensku maximalne distribucny sklad (Holandsko, Spanielsko...) ak niekto chce kupovat maozaj "lokalne" tak to uz ozaj skor Kraj alebo farmfoods. Na druhej strane je tu ozaj kvalita... Tak uz sa len treba rozhodnut.
Ako je mozne, ze jednu z najlepsich restauracii na Slovensku v pomere cena/kvalita/chut/vizual sme nasli kusok za Trebisovom? 😀 Obrovske prekvapenie, vyborne jedlo, len ak sedite vonku, treba si na okne vsimnut zvoncek na obsluhu, inak sa bude cudovat, preco tak dlho nechodi obaluha 😀
Vybornych heikov, capuju dobre pivo, ci kofolu a je to jedno z miest, kam si rad sadnem, ked som na jazerach. Bohuzial, ako kazda ina prevadzka, aj tejto sa dotkla inflacia, ale 15 eur za heika je uz podla mna celkom dost. No proste ceny adekvatne roku 2023 s cim toho vela nespravime. Treba si zvyknut.
Dlhej dobe opat zavital na Kamzik a po ceste spat som si nenechal ujst siedme chacapuri na Slovensku, tentokrat v @batoni_restaurant . Tento jednoduchy a pritom neuveritelny pokrm stale porovnavam s tymi, ktore som nonstop jedol v Gruzinsku a prirastli mi k srdcu. Toto hodnotim ako zatial jedno z najlepsich, bohato naplnenych syrom a uzasnym cestom. Opat som sa raz bez letenky mohol vratit do mojej najoblubenejsiej krajiny 🥰
Sa za posledné dve návštevy od začiatku roka radikálne zhoršilo. Chuť približne rovnaká, ale tri plátky mäsa a rezance ako jedna neodlepiteľná guľa s naozaj minimálnou prílohou je Pho na úrovni tretotiedneho bistra niekde vo Vranove. Obsluha zostáva fajn, o atmosfére sa vo foodcourte na plastových stoličkách asi nemusíme ani baviť. Čerstvé krevetové rolky boli ale stále fajn.